Kätevä säilöntätabletti marja-, hedelmä- ja vihannessäilykkeiden valmistukseen.
Annostelu
½-1 säilöntätabletti jokaista valmista säilykekiloa tai -litraa kohti riippuen käytetyn sokerin, suolan ja etikan määrästä ja säilykkeiden säilytysolosuhteista.
Säilöntätabletti liuotetaan pieneen määrään kuumaa vettä ja lisätään valmiiseen säilykkeeseen vasta ennen säilykkeen tölkittämistä tai pullottamista.
Käyttötarkoitus
Säilöntätabletin avulla valmistat kätevästi marja-, hedelmä- ja vihannessäilykkeitä. Tabletti sisältää natriumbentsoaattia (E 211), joka on yleisesti käytetty marja-, hedelmä- ja vihannessäilykkeiden säilöntäaine.
Pakkauksessa on säilöntäohjeita marja-, hedelmä-, sieni- ja vihannessäilykkeiden tekemiseen.
Ainesosaluettelo
Natriumbentsoaatti (E 211).
Koko
20 tabl
Tuotteen lisätiedot
Selaa myös nämä tuoteryhmät:
Elintarvikkeet, Makeutusaineet, elintarvikevärit ja muut lisäaineet
© 2024 Suomen Apteekkariliitto
Apteekkarin Sitruunahappo 100 g
1 kg = 36,00 €
Apteekkarin Sitruunahappo on elintarvikelisäainetta E 330. Sitruunahappoa käytetään happamuudensäätöaineena erillisen ohjeen mukaan marja- ja hedelmävalmisteissa sekä mehuvalmisteissa. Voidaan käyttää myös kodinkoneiden kalkkisaostumien poistoon.
Annostelu:
Astianpesukone: Annostele 30 g (2 rkl) sitruunahappoa astianpesuainelokeroon ja anna koneen käydä tyhjänä pesuohjelmalla +60-65 C.
Pyykinpesukone: Annostele 100 g sitruunahappoa pesuainelokeroon. Pese tyhjällä koneella ilman esipesua kuumin mahdollinen pesuohjelma. Pese koneessa heti perään sama ohjelma jauhemaisella pesuaineella, jotta irronnut sakka lähtee pois koneesta.
Kahvinkeitin: Liuota 25 g (vajaa 2 rkl) sitruunahappoa 0,5 litraan kylmää vettä. Kaada liuos keittimen vesisäiliöön ja anna vedestä valua noin puolet. Sammuta keitin ja jätä liuos vaikuttamaan n. 30 min. ajaksi. Kytke keitin päälle ja anna lopun veden valua loppuun. Huuhtele sitruunahappo pois valuttamalla kannullinen kylmää vettä 2-3 kertaa.
Vedenkeitin: Keitä keittimessä n. 0,5 l vettä. Lisää veteen 25 g (vajaa 2 rkl) sitruunahappoa. Seisota vettä keittimessä n. 15 min. Tyhjennä keitin. Keitä keittimessä pelkkää vettä 3 kertaa, jotta sitruunahappo huuhtoutuisi pois.
Kaakeleiden kalkkitahrojen poisto: 2 ruokalusikallista sitruunahappoa liuotetaan haaleaan veteen 0,5 litran suihkepulloon ja suihkuta liuosta kaakeleille. Anna hetki vaikuttaa ja huuhtele kaakelit vedellä.
Käyttötarkoitus:
Sitruunahappoa käytetään happamuudensäätöaineena erillisen ohjeen mukaan marja- ja hedelmävalmisteissa sekä mehuvalmisteissa. Voidaan käyttää myös kodinkoneiden kalkkisaostumien poistoon.
Huomioitavaa:
Selvitä sitruunahapon sopivuus materiaalille ja kodinkoneille ennen käyttöä.
Tuotteen lisätiedot
Selaa myös nämä tuoteryhmät:
Makeutusaineet, elintarvikevärit ja muut lisäaineet, Muut tuotteet, Apteekkarin
© 2024 Suomen Apteekkariliitto
1 kg = 214,00 €
Elintarvikelisäaine säilöntään.
Annostelu
Liuota askorbiinihappo pieneen vesimäärä ja lisää valmiiseen säilykkeeseen. Käyttömäärä 0,5–1 grammaa säilykekiloa kohti.
Käyttötarkoitus
Askorbiinihappoa eli C-vitamiinia käytetään elintarvikkeissa muun muassa hapettumisen estoaineena (E 300) marja- ja hedelmähilloissa, -soseissa, -hyytelöissä ja marmeladeissa.
Ainesosaluettelo
L-askorbiinihappo.
Laktoositon, gluteeniton, sokeriton. Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.
Koko
20 g
Tuotteen lisätiedot
Selaa tätä tuoteryhmää:
Makeutusaineet, elintarvikevärit ja muut lisäaineet
© 2024 Suomen Apteekkariliitto
1 l = 17,12 €
Makeutusaineita sisältävä liuos ruoanlaittoon ja leivontaan.
Annostelu
Suositus aikuisen (70 kg) vuorokautiseksi käyttöannokseksi on korkeintaan 5 ml. 5 ml vastaa makeudeltaan ½-1 dl sokeria.
Käyttötarkoitus
Makeutusliuos on keinotekoisia makeutusaineita sisältävä käyttövalmis liuos ruokien, juomien ja leivonnaisten makeuttamiseen.
Huomioitavaa
Natriumsyklamaatti (E 952) ei sovi lapsille eikä raskaana oleville ja imettäville säännöllisesti käytettynä.
Ainesosaluettelo
Natriumsyklamaatti (E952), sakariininatrium (E954), sorbiinihappo (E200), vesi.
Koko
500 ml
Tuotteen lisätiedot
Selaa tätä tuoteryhmää:
Makeutusaineet, elintarvikevärit ja muut lisäaineet
© 2024 Suomen Apteekkariliitto
1 kg = 45,80 €
Tehokas kalkinpoistaja ekologiseen kodinpuhdistukseen.
Annostelu
Käyttöohje säilöntään:
Annostus marja- ja hedelmäsäilykkeissä enintään 2 g/kg, mehuissa enintään 12 g/kg.
Sitruunahappo liuotetaan haaleaan vesitilkkaan ja lisätään valmiiseen tuotteeseen.
Käyttöohje kodinkoneiden kalkinpoistoon:
Katso annosteluohjeet: www.vitabalans.com
Käyttötarkoitus
Sitruunahappoa voi hyödyntää kotona lukuisilla tavoilla. Sitruunahappo on muun muassa tehokas ja ekologinen kalkinpoistaja kodin puhdistuksessa. Sitruunahappoa ja sen suoloja esiintyy luontaisesti monissa elintarvikkeissa, erityisesti sitrushedelmissä. Sitä käytetään näin ollen myös esimerkiksi happamuudensäätöaineena (E 330) marja- ja hedelmäsäilykkeissä.
Ainesosaluettelo
Sitruunahappo (Acid. citr. monohydr.).
Koko
50 g
Tuotteen lisätiedot
Selaa myös nämä tuoteryhmät:
Makeutusaineet, elintarvikevärit ja muut lisäaineet, Muut tuotteet
© 2024 Suomen Apteekkariliitto
1 kg = 28,80 €
Tehokas kalkinpoistaja ekologiseen kodinpuhdistukseen.
Annostelu
Käyttöohje säilöntään:
Annostus marja- ja hedelmäsäilykkeissä enintään 2 g/kg, mehuissa enintään 12 g/kg.
Sitruunahappo liuotetaan haaleaan vesitilkkaan ja lisätään valmiiseen tuotteeseen.
Käyttöohje kodinkoneiden kalkinpoistoon:
Katso annosteluohjeet: www.vitabalans.com
Käyttötarkoitus
Sitruunahappoa voi hyödyntää kotona lukuisilla tavoilla. Sitruunahappo on muun muassa tehokas ja ekologinen kalkinpoistaja kodin puhdistuksessa. Sitruunahappoa ja sen suoloja esiintyy luontaisesti monissa elintarvikkeissa, erityisesti sitrushedelmissä. Sitä käytetään näin ollen myös esimerkiksi happamuudensäätöaineena (E 330) marja- ja hedelmäsäilykkeissä.
Ainesosaluettelo
Sitruunahappo (Acid. citr. monohydr.).
Koko
100 g
Tuotteen lisätiedot
Selaa myös nämä tuoteryhmät:
Makeutusaineet, elintarvikevärit ja muut lisäaineet, Muut tuotteet
© 2024 Suomen Apteekkariliitto
Askorbiinihappo 20 g
Tuotetta on varastossa
1 kg = 245,00 €
Elintarvikelisäaine säilöntään.
Annostelu
Liuota askorbiinihappo pieneen vesimäärä ja lisää valmiiseen säilykkeeseen. Käyttömäärä 0,5–1 grammaa säilykekiloa kohti.
Käyttötarkoitus
Askorbiinihappoa eli C-vitamiinia käytetään elintarvikkeissa muun muassa hapettumisen estoaineena (E 300) marja- ja hedelmähilloissa, -soseissa, -hyytelöissä ja marmeladeissa.
Ainesosaluettelo
L-askorbiinihappo.
Laktoositon, gluteeniton, sokeriton. Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.
Koko
20 g
Tuotteen lisätiedot
Selaa tätä tuoteryhmää:
Makeutusaineet, elintarvikevärit ja muut lisäaineet
© 2024 Suomen Apteekkariliitto
Hirvensarvensuola 30 g
Tuotetta on varastossa
1 kg = 73,67 €
Elintarvikelisäaine leivontaan.
Käyttötarkoitus
Hirvensarvensuola eli ammoniumkarbonaattia käytetään leivonnaisten, erityisesti pikkuleipien ja keksien, leivontaan kohottaja-aineena (E 503). Se antaa leivonnaiselle murean rakenteen.
Hirvensarvensuolaa voidaan käyttää myös muihin käyttötarkoituksiin, esimerkiksi marjasadon suojaamiseen linnuilta tai akvaarion kypsytykseen. Lisätietoja: www.vitabalans.com
Ainesosaluettelo
Ammoniumkarbonaatti.
Koko
30 g
Tuotteen lisätiedot
Selaa tätä tuoteryhmää:
Makeutusaineet, elintarvikevärit ja muut lisäaineet
© 2024 Suomen Apteekkariliitto
1 l = 17,12 €
Makeutusaineita sisältävä liuos ruoanlaittoon ja leivontaan.
Annostelu
Suositus aikuisen (70 kg) vuorokautiseksi käyttöannokseksi on korkeintaan 5 ml. 5 ml vastaa makeudeltaan ½-1 dl sokeria.
Käyttötarkoitus
Makeutusliuos on keinotekoisia makeutusaineita sisältävä käyttövalmis liuos ruokien, juomien ja leivonnaisten makeuttamiseen.
Huomioitavaa
Natriumsyklamaatti (E 952) ei sovi lapsille eikä raskaana oleville ja imettäville säännöllisesti käytettynä.
Ainesosaluettelo
Natriumsyklamaatti (E952), sakariininatrium (E954), sorbiinihappo (E200), vesi.
Koko
500 ml
Tuotteen lisätiedot
Selaa tätä tuoteryhmää:
Makeutusaineet, elintarvikevärit ja muut lisäaineet
© 2024 Suomen Apteekkariliitto