Julkaistu , julkaisija

Kondomin käytön hyödyt turvallisemman seksin kannalta

Kondomin käytön hyödyt turvallisemman seksin kannalta

Kondomit ovat yksi tehokkaimmista ehkäisymenetelmistä, ja ne voivat auttaa suojautumaan sukupuoliteitse tarttuvilta taudeilta. Kondomin käyttö on tärkeä osa turvallisempaa seksiä, sillä se vähentää sekä raskauden että sukupuolitautien riskiä. Seuraavaksi käymme läpi joitakin etuja, joita kondomien käyttäminen tuo mukanaan:

1. Suojaa raskaudelta: Kondomit ovat yksi luotettavimmista saatavilla olevista ehkäisykeinoista. Oikein käytettynä ne voivat estää raskauden jopa 98-prosenttisesti. Tämän vuoksi ne ovat erinomainen valinta pariskunnille, jotka haluavat välttää ei-toivottuja raskauksia, tai niille, jotka eivät ole vielä valmiita perustamaan perhettä.

2. Suojaa sukupuolitaudeilta: Kondomit suojaavat monilta erilaisilta sukupuolitaudeilta, kuten HIV/aidsilta, klamydialta, tippurilta, kupalta ja sukupuolielinten herpekseltä. Kondomien käyttäminen seksuaalisen kanssakäymisen aikana on yksi parhaista tavoista vähentää riskiäsi saada sukupuolitauti kumppaniltasi tai kumppaneiltasi.

3. Helppo käyttää: Kondomit ovat helppokäyttöisiä, eikä niiden oikeaoppinen käyttö vaadi eritystä taitoa.

4. Pienet kustannukset: Kondomit ovat suhteellisen edullisia verrattuna muihin ehkäisymuotoihin, kuten. Ne eivät myöskään vaadi reseptiä tai lääkärissä käyntiä – voit ostaa kondomeja suoraan esimerkiksi Verkkoapteekin kautta.

5. Laajasti saatavilla: Kondomeja löytyy monista paikoista – apteekeista, supermarketeista, verkkokaupoista ja jopa automaateista joissakin julkisissa vessoissa! Tämän vuoksi ne ovat hyvin saatavilla kaikille, jotka etsivät suojaa raskautta tai sukupuolitauteja vastaan. Verkkoapteekin Durexin kondomivalikoiman löydät täältä.

Kaiken kaikkiaan kondomien käyttö tarjoaa lukuisia etuja turvallisemman seksin harrastamisessa - ei-toivotuilta raskauksilta ja sukupuolitaudeilta suojaamisesta niiden korkean tehokkuuden ansiosta aina niiden alhaisiin kustannuksiin ja laajaan saatavuuteen asti! Seuraavan kerran, kun harrastat seksiä jonkun toisen kanssa - varmista, että suojaudut aina käyttämällä kondomia!

Miten valita sopiva kondomi?

Oikean kondomin valitseminen voi olla jännittävä kokemus, varsinkin niille, jotka ovat ostamassa kondomia ensimmäistä kertaa. Markkinoilla on niin paljon erilaisia kondomeja, että voi olla vaikea tietää, mikä niistä on paras sinulle ja kumppanillesi. Onneksi on olemassa muutama avaintekijä, jotka voivat helpottaa tätä päätöstä.

Ensimmäinen asia, joka kannattaa ottaa huomioon kondomin valinnassa, on koko. Väärän kokoinen kondomi voi aiheuttaa epämukavuutta ja jopa rikkoutua käytön aikana, joten on tärkeää valita oikean kokoinen kondomi. Useimmat kondomit ovat vakiokokoisia, ja niiden pitäisi sopia useimmille ihmisille, mutta jos sinulla tai kumppanillasi on keskimääräistä suurempi penis, kannattaa ehkä etsiä kokoja "large" tai "extra-large". Jos et ole varma, mikä koko sopii sinulle parhaiten, keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa, joka voi auttaa määrittämään oikean koon sinulle ja kumppanillesi.

Seuraava huomioon otettava tekijä kondomin valinnassa on materiaali. Lateksikondomit ovat yleisin kondomityyppi, ja ne suojaavat hyvin raskaudelta ja sukupuoliteitse tarttuvilta taudeilta. Joillakin ihmisillä voi kuitenkin olla allergiaa tai herkkyyttä lateksille, joten muut kuin lateksiset vaihtoehdot, kuten polyuretaani- tai polyisopreenikondomit, voivat sopia heille paremmin. Lisäksi jotkut tuotemerkit tarjoavat vegaaniystävällisiä vaihtoehtoja, jotka on valmistettu kasvipohjaisista materiaaleista, kuten nitriilistä tai polyeteenihartsista, jotka ovat yhtä tehokkaita sukupuolitautien ja raskauden ehkäisyssä kuin lateksikondomit, mutta ilman mahdollisia allergisia reaktioita.

Viimeiseksi, hyvin tärkeä tekijä kondomin valinnassa on voitelu. Useimmat kondomit toimitetaan valmiiksi voideltuina joko vesi- tai silikonivoiteella, mutta jos lisävoitelua tarvitaan, kannattaa etsiä kondomeja, joihin on lisätty ylimääräistä voiteluainetta vähentämään kitkaa yhdynnän aikana ja lisäämään nautintoa. Lisäksi saatavilla on myös maustettuja liukuvoiteita, jotka voivat lisätä hauskuutta seksileikkiin!

Lopulta oikean kondomin valinta riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja kumppanien välisestä mukavuustasosta. Markkinoilla on nykyään niin paljon erilaisia kondomeja, että on tärkeää tutkia eri vaihtoehtoja, jotta saat selville, mikä kondomi sopii parhaiten sinulle ja kumppanillesi! Katso Verkkoapteekin Durex-kondomivalikoima täältä.


Tämä viesti on suljettu. Siihen ei voi enää lisätä kommentteja.