Julkaistu , julkaisija

Selätä raudanpuute

Selätä raudanpuute

Aina väsyttää, iho on kalpea, päätä särkee, henki on ahtaalla, syke korkealla ja kynnet hauraat tai hiuksia lähtee. Nämä kaikki ovat raudanpuutteen tavallisia oireita. Raudanpuute vaivaa erityisesti hedelmällisessä iässä olevia naisia, mutta siitä voivat kärsiä niin lapset kuin miehetkin. Miehillä raudanpuute liittyy usein suolistoverenvuotoon. Rankka kestävyysurheilu ja kasvissyönti lisäävät raudanpuutteen riskiä. Koska oireet ovat yleisluontoisia ja voivat sopia muihinkin sairauksiin, tulee raudanpuute aina todeta verikokeilla (pieni verenkuva, ferritiini, transferriini, hemoglobiini).

Lapsilla nopea kasvu voi aiheuttaa raudanpuutetta jo pikkulapsiaikana ja teini-iässä. Jos äiti on ollut raskauden viimeisellä kolmanneksella vakavasti raudanpuutteinen, eivät lapsen rautavarastot kehity normaalisti. Lapsen raudanpuute voi johtua myös niukasta ruokavaliosta tai harvemmissa tapauksissa raudan huonosta imeytymisestä esimerkiksi suoliston tulehduksellisten sairauksien tai keliakian takia.

Raudanpuute hoidetaan ruokavaliomuutoksilla ja tarvittaessa suun kautta otettavalla rautalisällä. Myös raudanpuutteen taustalla oleva liiallinen verenmenetys, kuten runsaat kuukautiset, on hoidettava.

Uuden sukupolven rautavalmiste SiderAL® sisältää sukrosomiaalista rautaa (Sucrosomial® Iron), jossa rauta on suljettu vatsahappoja kestävän Sucrosome®n sisälle. Poikkeuksellisen rakenteensa vuoksi sukrosomiaalinen rauta imeytyy tehokkaasti koko ohutsuolen matkalta, eikä vapaa rauta ärsytä limakalvoja.

Sukrosomiaalinen rauta minimoi raudalle tyypilliset haittavaikutukset, eikä ruokailua tarvitse rajoittaa. SiderAL® on tarkoitettu henkilöille, joilla raudan saanti ruokavaliosta on vähäistä tai raudan tarve on lisääntynyt.

• Ainutlaatuinen imeytymismekanismi

• Ei raudalle tyypillisiä haittavaikutuksia

• Ei rajoitteita ruokailun tai ottoajankohdan kanssa

SiderAL® FORTE Sucrosomial® Iron 30 mg, C-vitamiini

SiderAL® JUNIOR Suussa sulava kolanmakuinen jauhe Sucrosomial® Iron 14 mg, C-vitamiini

SiderAL® Folic Suussa sulava sitruunanmakuinen jauhe Erityisesti naisille suunniteltu rautalisä Sucrosomial® Iron 30 mg, foolihappo, B6-, B12-, D3- ja C-vitamiini.


Tämä viesti on suljettu. Siihen ei voi enää lisätä kommentteja.