Allergia

Allergia

Ovatko silmäsi punaiset, kutiavat ja vuotavat? Onko nenä tukossa ja vuotaa? Onko kutina ja aivastelu säännöllistä? Jos nämä kuulostavat tutulta niin löydät avun niihin allergiaa hoitavista tuotteista Verkkoapteekki.fi:stä.

Asiantunteva Verkkoapteekki.fin farmaseuttinen henkilökunta auttaa mielellään valitsemaan teille parhaiten soveltuvat tuotteet myös chatin tai puhelimen välityksellä!

Ajankohtaisen siitepölytiedotteen pääset katsomaan täältä.

Allergialääkkeet

Allergisiin oireisiin saat avun suun kautta otettavista antihistamiineista, allergiaan tarkoitetuista nenäsumutteista, sekä silmätipoista. Allergian oireillessa antihistamiinit ovat helppo ja tehokas apu vaivaaviin allergiaoireisiin.

Allergiasta johtuvaa nuhaa ja muita nenäoireita saat hillittyä käyttämällä säännöllisesti nenäsumutteita  kortisonisumutteet auttavat paremmin paksuun limaan ja tukkoisuuteen, kun taas antihistamiinisumutteet auttavat akuutteihin nenäoireisiin ja vuotavaan nenään. Ne lievittävät nenän kutinaa ja vähentävät tukkoisuutta, jotta voit taas hengittää vapaasti. Kortisonisumutteiden käyttöä on hyvä jatkaa säännöllisesti allergiakauden ajan saadaksesi niistä täyden hyödyn. Silmäoireisiin, kuten kutinaan ja kuivuuteen saat helposti apua silmätipoilla. Paikallisiin oireisiin, kuten nenän tukkoisuuteen ja silmien kutiamiseen suositellaan käytettäväksi paikallisia valmisteita, kuten nenäsumutteet ja silmätipat, mutta tarvittaessa voit ottaa lisäksi suun kautta otettavan antihistamiinin.

Osa kokee vanhempien allergialääkkeiden (setiritsiini ja akrivastiini) väsyttävän, mutta myös allergia saattaa aiheuttaa väsymystä. Uudempien sukupolvien allergialääkkeet (desloratadiini ja feksofenadiini) koetaan väsyttämättömiksi.

Lasten allergialäkkeet

Lapsien allergisiin oireisiin saat avun yli 2-vuotiaille soveltuvista setiritsiiniliuoksista ja -tipoista sekä yli 6-vuotiaille sopivista levosetiritsiini ja setiritsiini tableteista. Lapsien allergian hoidossa on tärkeää muistaa tarkistaa oikea annostus. Tarkoituksenmukaisuuden voi varmistaa lisäksi apteekista tai omalta lääkäriltä

Lisätietoa lasten allergialääkityksestä löydät täältä

Raskaus-ja imetysajan allergialääkkeet

Raskauden ja imetyksen aikana allergiaoireisiin suositellaan paikallisten valmisteiden käyttämistä, mutta tarvittaessa loratadiini ja setiritsiini-tabletit ovat antihistamiineista soveltuvimmat. Tarkoituksenmukaisuus on kuitenkin hyvä varmistaa vielä apteekista tai omalta lääkäriltä.

Lisätietoa raskaus-ja imetysajan lääkityksestä pääset lukemaan tästä klikkaamalla.

Allerginen ihottuma

Allerginen ihottuma voi olla kosketusihottumaa, nokkosihottumaa tai johtua esimerkiksi ruoka-allergioista.

Hyvä ensiapu allergisen ihottuman hoitoon on 1% hydrokortisonivoide enintään kahden viikon kuureina. Jos oireet eivät helpota kuurin aikana tai tunnet suun ja nielun turvotusta on hyvä lähteä lääkäriin.

Nokkosihottuma on oire, jonka syy harvoin selviää. Nokkosihottuma laukeaa yleensä monen asian yhteisvaikutuksesta. Laukaisevia tekijöitä tulisi välttää parhaan mukaan. Nokkosihottuman hoito tapahtuu ensisijaistesti antihistamiineilla, sillä paikallisista valmisteista on harvoin apua.

Joskus myös lääkkeettömät voiteet voivat auttaa ihon allergisiin oireisiin.

Ihon allergisiin reaktioihin löydät antihistamiinien ja kortisonien lisäksi avun antihistamiinipuikoista ja muista ihoa hoitavista ja ihon ärsytystä lievittävistä voiteista. Kesällä mökkikauden alettua hyttysten pistot voivat kutista ja olla ärtyneitä, mutta tähän saat helpotusta suun kautta otettavista antihistamiineista etukäteen otettuna, joten muista pakata mökille paketti ja ottaa päivittäin, jotta hyttysten pistot eivät pilaa nautinnollista kesäpäivää.

Lisätietoa allergisesta ihottumasta löydät täältä.


Näytä yhdellä sivulla
Lajitteluperuste:
1 - 48 / 97 tuloksesta

Allervex silmäsuihke 10 ml

23,60
1 l = 2 360,00 €

Allenasal Defence nenäsumute 15 ml

12,02
1 l = 801,33 €

Lääke LOMUDAL 20 mg/ml silmätipat, liuos 10 ml

Tilapäisesti loppu tukusta (Tieto lisätty 18.4.2023)

12,22

Lääke TELFAST 120 mg tabl, kalvopääll 30 fol

Tilapäisesti loppu tukusta (Tieto lisätty 14.4.2023)

16,90

Lääke LOMUDAL 40 mg/ml silmätipat, liuos, kerta-annospakkaus 60x0,35 ml

Tilapäisesti loppu tukusta (Tieto lisätty 18.4.2023)

21,04

Lääke ZYRTEC 1 mg/ml oraaliliuos 75 ml

10,45
1 l = 139,33 €
1 - 48 / 97 tuloksesta

Antihistamiinit

Antihistamiinitabletit (akrivastiini, ebastiini, feksofenadiini, levosetiritsiini, loratadiini, setiritsiini) estävät allergiaoireita aiheuttavan histamiinin vaikutusta. Ne tehoavat allergiseen nuhaan, aivasteluun, nenän vuotamiseen, silmäoireisiin sekä ihon kutinaan (esim. hyönteisten pistosta johtuen). Antihistamiineilla voidaan lievittää jo puhjenneita allergiaoireita. Ne vaikuttavat nopeasti, mutta tehokkaammin ne toimivat, kun käyttö aloitetaan jo ennen altistusta. Antihistamiinitabletit sopivat myös paikallisesti käytettävien allergianenäsumutteiden ja -silmätippojen tukihoidoksi. Antihistamiineilla saattaa olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa.

Nenäoireet

Kortikosteroidinenäsumutteet (beklometasoni, flutikasoni) ovat vaikutuksiltaan tehokkaimpia allergisten nenäoireiden hoidossa. Nenään annosteltuna ne auttavat myös silmäoireisiin. Paikallisesti käytettäviä antihistamiininenäsumutteita (atselastiini, levokabastiini) ja kromoglikaattinenäsumutteita on myös saatavilla. Allergianenäsumutteiden teho on parhaimmillaan, kun niiden käyttö aloitetaan ennen allergiaoireiden alkamista. Tukkoisuuden hoitoon tarkoitetut avaavat nenäsuihkeet eivät sovi allergisen nuhan hoitoon kuin korkeintaan parin ensimmäisen päivän ajan.

Silmäoireet

Allergisiin silmäoireisiin, kuten silmien kutinaan ja kirvelyyn, tehoavat parhaiten paikallisesti annosteltavat silmätipat, joita on saatavilla antihistamiini- ja kromoglikaattisilmätippoina. Allergiasilmätipat tehoavat parhaiten, kun tippoja käytetään säännöllisesti ja hoito aloitetaan jo ennen altistusta.