Reseptilääke

XEOMIN 200 U injektiokuiva-aine, liuosta varten 1 x 1 kpl

433,07
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi. Käytettävissä olevat toimitustavat: Nouto Järvenpään Lähiapteekilta, Matkahuolto Kotijakelu, Postipaketti, Ilmainen matkahuollon lähipaketti yli 50 € - tilauksiin., Noutolokero LIDL Järvenpää Terhola, Nouto K-Supermarket Pajalasta verkkoruokatilauksen yhteydessä., Kotiinkuljetus K-Supermarket Pajalasta ruokatilauksen yhteydessä, Noutolokero Pajalan K-Supermarket, Postin kotiinkuljetus, Lääketaksi kotiinkuljetus Järvenpään alueella, DB Schenker - noutopiste
Reseptilääke
Korvattava

Vaikuttava aine

botuliinitoksiini (tyyppi A)

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään silmäluomikouristuksen, kasvokouristuksen, kaulan lihasjänteyshäiriön, yläraajan jäykkyystilojen ja neurologisten sairauksien aiheuttaman sylkivuodon hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen annostelee lääkkeen ruiskeena hoidettavaan lihakseen tai sylkirauhaseen.

Vaikutustapa

Lääke häiritsee välittäjäaineiden vapautumista hermo-lihasliitoksessa ja siten helpottaa oireita useissa lihas-, mutta myös rauhaserityksen häiriöissä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset riippuvat annostelukohdasta.

  • Silmäluomikouristuksen hoidossa: Luomien roikkuminen, silmien kuivuminen. Joskus saattaa esiintyä myös päänsärkyä, kasvohalvausta, näkö- ja muita silmähäiriöitä, suun kuivumista, nielemisvaikeuksia, ihottumaa, lihasheikkoutta, väsymystä ja pistoskohdan kipua.
  • Kaulan lihasjänteyshäiriön hoidossa: Nielemisvaikeudet. Joskus saattaa esiintyä myös ylähengitystieinfektioita, päänsärkyä, huimausta, suun kuivumista, pahoinvointia, liikahikoilua, niska- ja lihaskipua, lihasheikkoutta, lihaskouristuksia, jäykkyyttä, voimattomuutta ja pistoskohdan kipua.
  • Yläraajan jäykkyyden hoidossa: Suun kuivuminen.
  • Sylkivuodon hoidossa: Tuntohäiriöt, suun kuivuminen, nielemishäiriö.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pidä käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 ºC.

Käyttökuntoon saatetun lääkevalmisteen säilytys, ks. kohta Kestoaika.

Ulkonäkö

Valkoinen jauhe.

Tuotteen lisätiedot


Selaa myös nämä tuoteryhmät: MUUT HERMOSTON SAIRAUKSIEN LÄÄKKEET, MUUT IHOSAIRAUKSIEN LÄÄKKEET
© 2023 Lääketietokeskus