Vitaali Rauta 50 mg 500 ml

23,18


Ei korvattava
Lyhyt tuotekuvaus:

Vahva nestemäinen rautavalmiste

  • Vahva ja vatsalle ystävällinen kasviperäinen rautavalmiste
  • Rauta hyvin imeytyvässä orgaanisessa bisglysinaattimuodossa
  • Naisille, raskaana oleville, imettäville äideille, murrosikäisille, laihduttajille, urheilijoille ja kuntoilijoille, stressaantuneille sekä väsyneille ja toipilaille
  • Laktoositon, hiivaton, gluteeniton ja alkoholiton. Makeutettu hunajalla ja siirapilla.
  • Valmistettu Suomessa

Käyttötarkoitus:

Suomessa valmistettu Vitaali Rauta 50 mg nestemäinen rautavalmiste on tarkoitettu lisääntyneeseen raudantarpeeseen. Se sisältää rautaa hyvin imeytyvässä orgaanisessa bisglysinaattimuodossa sekä rautapitoisia yrttejä. Hyvänmakuinen ja helppokäyttöinen ravintolisä, josta rauta imeytyy tehokkaasti. Ei ärsytä vatsaa, joten sopii myös pitkäaikaiseen käyttöön.

Vitaali Rauta 50 mg sopii kaikille, jotka tarvitsevat lisärautaa, mm. raskaana oleville ja imettäville äideille, murrosikäisille, laihduttajille, urheilijoille ja kuntoilijoille, kasvissyöjille, väsyneille ja toipilaille, epäsäännöllisesti ja yksipuolisesti aterioiville sekä huonosti aterioiville, esim. vanhuksille. Erinomainen myös nielemisvaikeuksista kärsiville.

Rauta on välttämätön kivennäisaine. Sitä tarvitaan veren punasoluissa olevan hemoglobiinin muodostamiseen ja kuljettamaan happea keuhkoista jokaiseen soluun. Rauta on myös osana monissa entsyymeissä, joita tarvitaan aineenvaihdunnassa. Rauta edistää immuunijärjestelmän toimintaa sekä normaalia kognitiivista toimintaa kuten tarkkaavaisuutta, keskittymiskykyä, muistia, oppimista ja ongelmanratkaisukykyä. Se edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa ja auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Väsymys, huimaus, ärtyneisyys ja kalpeus saattavat olla merkkejä rautavajeesta. Noin joka viides nainen kärsii raudanpuutteesta jossain vaiheessa elämäänsä. Riittävä raudansaanti auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Raudanpuutetta esiintyy useimmiten kasvuikäisillä, nuorilla naisilla ja odottavilla äideillä. Raudan vajausta saattaa esiintyä naisilla kaikissa ikäryhmissä mm. runsaiden kuukautisten, raskauden ja imetyksen, laihduttamisen, yksipuolisen ruokavalion sekä syömis- ja imeytymishäiriöiden vuoksi. Rankka kuntoilu ja urheilu sekä leikkaukset saattavat tyhjentää rautavarastoja myös miehillä.

Annostelu:

15 ml päivässä ennen ateriaa. Vältettävä ottamasta samaan aikaan teen, kahvin, maitoteollisuustuotteiden, ja kalsiumvalmisteiden kanssa, sillä ne heikentävät raudan imeytymistä. Säilyy avaamattomana huoneenlämmössä, avattuna jääkaapissa 2 kk.

Ainesosaluettelo:

Mustaherukkamehu, Peltokorteuute, Nokkosuute, Koivunlehtiuute, Iisoppiuute, Siirappi, Heinäratamouute, Sitruunamelissauute, Hunaja, Rautabisglysinaatti, Sakeuttamis- ja hyytelöimisaineet E 422 ja E 466, Säilöntäaineet E 202 ja E 211

Säilytys:

Säilytys avattuna jääkaapissa 2kk.

Muut tiedot:

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Tuotteen lisätiedot


Selaa tätä tuoteryhmää: Rauta
© 2023 Suomen Apteekkariliitto