Reseptilääke

TRIPLIXAM 10 mg/2,5 mg/5 mg tabletti, kalvopäällysteinen 3 x 30 kpl

Tuotetta on varastossa

50,62
>> Tilaa uutiskirje - Saat 20% alennuksen (etu ei koske lääkkeitä)
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi.
Reseptilääke
Lääke on korvattava
Alempi erityiskorvaus 65 % Peruskorvaus 40 %

Vaikuttava aine

perindopriili, indapamidi, amlodipiini

Käyttötarkoitus

Verenpainetaudin yhdistelmähoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä yksi tabletti kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään kerta-annoksena yleensä aamulla, mieluiten ennen ateriaa.

Urheilijoiden on huomioitava, että valmisteen sisältämä vaikuttava aine voi aiheuttaa dopingtestissä positiivisen tuloksen.

Vaikutustapa

Triplixam on kolmesta verenpainetta alentavasta lääkeaineesta koostuva yhdistelmävalmiste. Perindopriili kuuluu ns. ACE-estäjien ryhmään ja se alentaa verenpainetta ja pienentää sydämen työmäärää. Indapamidi on diureetti eli nesteenpoistolääke, joka lisää virtsan muodostusta ja alentaa verenpainetta. Amlodipiini kuuluu kalsiumkanavan salpaajiin, jotka alentavat verenpainetta estämällä kalsiumin virtausta sydänlihakseen ja verisuonten sileisiin lihaksiin.

Haittavaikutukset

Perindopriilin, indapamidin ja amlodipiinin yleisimpiä haittavaikutuksia erikseen käytettyinä ovat olleet mm. huimaus, päänsärky, puutuminen, uneliaisuus, näköhäiriöt, korvien soiminen, sydämentykytys, kasvojen ja kaulan punoitus, matala verenpaine (ja matalaan verenpaineeseen liittyvät vaikutukset), yskä, hengenahdistus, vatsaoireet, kutina, ihottumat, lihaskrampit, nilkkojen turpoaminen, voimattomuus, turvotus, uupumus ja veren kaliumpitoisuuden lasku.

Jos ilmenee huimausta, päänsärkyä, väsymystä, uupuneisuutta tai pahoinvointia, tällä voi olla vaikutusta ajokykyyn tai tarkkuutta vaativien koneiden käyttökykyyn. Varovaisuutta noudatettava etenkin hoidon alussa.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Triplixam 5/1,25/5 mg: valkoinen, pitkänomainen, kalvopäällysteinen tabletti, joka on 9,75 mm pitkä ja 5,16 mm leveä ja jonka toiselle puolelle on kaiverrettu yrityksen logo ja vastakkaiselle puolelle on kaiverrettu "Ξ2".

Triplixam 5/1,25/10 mg: valkoinen, pitkänomainen, kalvopäällysteinen tabletti, joka on 10,7 mm pitkä ja 5,66 mm leveä ja jonka toiselle puolelle on kaiverrettu yrityksen logo ja vastakkaiselle puolelle on kaiverrettu "Ξ3".

Triplixam 10/2,5/5 mg: valkoinen, pitkänomainen, kalvopäällysteinen tabletti, joka on 11,5 mm pitkä ja 6,09 mm leveä ja jonka toiselle puolelle on kaiverrettu yrityksen logo ja vastakkaiselle puolelle on kaiverrettu "Ξ4".

Triplixam 10/2,5/10 mg: valkoinen, pitkänomainen, kalvopäällysteinen tabletti, joka on 12,2 mm pitkä ja 6,46 mm leveä ja jonka toiselle puolelle on kaiverrettu yrityksen logo ja vastakkaiselle puolelle on kaiverrettu "Ξ5".

Tuotteen lisätiedot


Selaa tätä tuoteryhmää: SYDÄN- JA VERENPAINELÄÄKKEIDEN YHDISTELMÄT
© 2024 Lääketietokeskus