Reseptilääke

TREXAN 10 mg tabletti 1 x 15 kpl


Tuote tilapäisesti loppu tukkuliikkeestä.

16,23
>> Tilaa uutiskirje - Saat 20% alennuksen (etu ei koske lääkkeitä)
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi.
Reseptilääke
Lääke on korvattava
Ylempi erityiskorvaus 100 % omavastuu 4,5 € Peruskorvaus 40 %

Valitettavasti nämä tuotteet eivät ole myynnissä.

Vaikuttava aine

metotreksaatti

Käyttötarkoitus

Tablettimuotoista lääkettä käytetään tavallisimmin nivelreuman tai psoriasis -ihosairauden hoitoon, jolloin tarvitaan suhteellisen pieniä annoksia. Lääkettä annetaan myös leukemian ja erilaisten muiden syöpäsairauksien hoitoon suurina annoksina. Valmiste soveltuu myös lasten lääkitykseen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Nivelreumaa ja psoriasista hoidettaessa lääkettä otetaan tavallisesti joko yhtenä päivänä viikossa kerta-annoksena tai kolmena, 8 tunnin välein otettavana hoitojaksona, joka toistetaan viikoittain. Lääkkeen annostuksen ja antotavan syöpäsairauksia hoidettaessa päättää lääkäri.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään vesilasillisen kera joko aterian yhteydessä tai tyhjään mahaan.

Vaikutustapa

Metotreksaatti hidastaa nivelreuman ja psoriasiksen etenemistä tai pysäyttää sen. Suurina annoksina lääke hidastaa syöpäsolujen nopeaa jakautumista.

Haittavaikutukset

Haittavaikutukset ovat selvästi yhteydessä annosten suuruuteen ja hoidon kestoon. Pienet, reuman tai psoriasiksen hoidossa käytetyt annokset voivat aiheuttaa lähinnä vatsavaivoja, suun limakalvon kipeytymistä, pahoinvointia, vilunväreitä tai heikentynyttä kykyä vastustaa infektioita. Suuret, syöpäsairauksien yhteydessä annetut annokset voivat vähentää verisolujen tuotantoa sekä aiheuttaa mm. hiusten lähtöä, ihoreaktioita, oksentelua, maksan toiminnan muutoksia, verivirtsaisuutta tai erilaisia keskushermoston oireita.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita. Pidä tablettipurkki/läpipainopakkaus ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Trexan 2,5 mg tabletit:

Keltainen, pyöreä, päällystämätön litteä tabletti, jossa on toisella puolella jakouurre ja merkintä ORN 57; halkaisija 6 mm.

Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.

Trexan 10 mg tabletit:

Keltainen, kapselinmuotoinen, kupera, päällystämätön tabletti, jossa on toisella puolella merkintä ORN 59 ja toisella puolella jakouurre; pituus 14 mm ja leveys 6 mm.

Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Tuotteen lisätiedot


Selaa myös nämä tuoteryhmät: REUMASAIRAUKSIEN LÄÄKKEET, SYTOSTAATIT JA MUUT SYÖPÄLÄÄKKEET
© 2024 Lääketietokeskus