Sydän ja verenkierto

Näytä yhdellä sivulla
Lajitteluperuste:
1 - 48 / 147 tuloksesta
1 - 48 / 147 tuloksesta

Sydän ja Verenkierto

Verenpaine koholla? Kolesteroliarvot yli viiterajojen? Verkkoapteekki.fi:stä löydät apua korkean kolesterolin hoitooj, verenpaine mittauksiin sekä veritulpan ennaltaehkäisyyn.

Tutustu tuotteisiimme tai kysy apua chatissa sydämen, verenkierron tai verisuonten terveyden hoitoon.

 

Sydämen, verenkierron ja verisuonten ongelmiin itsehoidosta apua löytyy lievien, pinallisten laskimotukosten hoitoon sekä mustelmien hoitoon. Verisuonitukosten ehkäisyyn käytetään pienannoksisia asetyylisalisyylihappovalmisteita (ASA). Vaikka nämä ASA – valmisteet ovat reseptivapaita, kannattaa niiden käyttö aloittaa vain lääkärin ohjeen mukaan.

 

Hoitoon on hakeuduttava heti, jos tunnet epämääräistä puristavaa kipua sydämen alueella / polttavaa tunnetta rinnassa / raajojen puutumista. Välittömästi hoitoon tulee hakeutua myös nilkan ja säären turpoamisen ja samanaikaisen kuumeen nousun vuoksi

 

Meiltä löydät täältä myös tukisukat matkustamiseen tai pitkään paikalla istuville tai seisoville. Tukisukka luo kompression jalkaan ja tukee jalkojen verenkiertoa ehkäisten veritulppien muodostumista. Mittaa pohkeen ja nilkan ympärysmitat ja kysy meiltä sopivaa kokoa!

 

Lisätietoa aiheista löydät:

Sydänliitto

Terveyskylä

 

Kysy meiltä rohkeasti chatissa tai sähköpostilla, me Verkkoapteekki.fi:läiset autamme!

 

 


Mustelmat ja pinnalliset laskimotukokset

Jalkojen ihon alla sijaitsevissa pintalaskimoissa esiintyy pinnallisia laskimotukoksia eli laskimotulehduksia, jotka syntyvät yleensä suonikohjuihin. Muita riskitekijöitä ovat alaraajojen krooninen laskimoiden vajaatoiminta, säären ihovammat ja synnynnäiset hyytymishäiriöt. Pinnallinen laskimotulehdus on ärsyttävä, mutta melko vaaraton vaiva, vaikka se lisääkin syvän laskimoveritulpan riskiä. Pinnallisen laskimotukoksen oireina ovat kipu laskimon alla, punoitus, turvotus, kuumotus ja arkuus. Jos pinnallinen laskimotulehdus liittyy selvästi laskimoon eikä siihen liity kuumetta, voi sitä hoitaa itse. Raajaa tulisi pitää koholla ja käyttää tukisukkaa. Tulehduskipulääkkeet auttavat lievittämään kipua sekä tulehdusta ja kylmähoito voi myös helpottaa. Paikallisesti käytettävä antikoagulanttivoide tai -geeli edistää paranemista. Näitä molempia voi käyttää myös mustelmien hoidossa.

Verisuonitukosten estäminen

Valtimotukosten ehkäisemiseen käytetään pieniannoksista asetyylisalisyylihappovalmistetta. Vaikka lääkettä saa ilman reseptiä, aloitetaan lääkitys vain lääkärin ohjeen mukaan.

Verenkierto

Raajojen verenkiertohäiriöt voivat syntyä valtimoiden ahtautumisen seurauksena. Tätä edesauttavat muun muassa tupakointi, huonosti hoidettu diabetes, korkea veren kolesteroli ja kohonnut verenpaine. Lisääntyneen liikunnan ja terveellisen ruokavalion lisäksi voidaan käyttää lääkkeitä, jotka sisältävät pentoksifylliiniä. Lääkitys aloitetaan yleensä lääkärin ohjeen mukaan.