Reseptilääke

SOTACOR 80 mg tabletti 1 x 100 fol

11,48
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi. Käytettävissä olevat toimitustavat: Nouto Järvenpään Lähiapteekilta, Matkahuolto Kotijakelu, Postipaketti, Ilmainen matkahuollon lähipaketti yli 50 € - tilauksiin., Noutolokero LIDL Järvenpää Terhola, Nouto K-Supermarket Pajalasta verkkoruokatilauksen yhteydessä., Kotiinkuljetus K-Supermarket Pajalasta ruokatilauksen yhteydessä, Noutolokero Pajalan K-Supermarket, Postin kotiinkuljetus, Lääketaksi kotiinkuljetus Järvenpään alueella, DB Schenker - noutopiste
Reseptilääke
Korvattava
Alempi erityiskorvaus 65 % Peruskorvaus 40 %

Vaikuttava aine

sotaloli

Käyttötarkoitus

Pääasiassa sydämen epätasaisen rytmin tasoittaminen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään runsaan nesteen kera. Ne on paras ottaa 1 - 2 tuntia ennen ateriaa. Lääkitystä ei pitäisi lopettaa äkillisesti, koska tämä voi pahentaa sairauden oireita.

Vaikutustapa

Sotaloli kuuluu beetasalpaajiin ja se hillitsee adrenaliinin ja sen sukulaisaineiden vaikutuksia erityisesti sydämeen. Lääkkeen vaikutuksesta sydämen lyöntitiheys hidastuu ja sen työmäärä samalla vähenee. Tällöin sydämen epäsäännöllinen rytmi palautuu normaaliksi ja verenpaine alenee.

Haittavaikutukset

Haittavaikutuksia ilmaantuu pienehkölle osalle lääkkeen käyttäjistä. Etenkin hoidon alkuvaiheessa saattaa ilmaantua mm. väsymystä, huimausta tai sydämen harvalyöntisyyttä, hengenahdistusta sekä raajojen kylmyyttä. Joskus on havaittu myös unihäiriöitä, pahoinvointia, mielialan muutoksia, ihottumaa, ripulia, ilmavaivoja tai painajaisunia.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä raskauden aikana vältetään turvallisuussyistä. Myös imettämisestä lääkityksen aikana on varminta keskustella lääkärin kanssa.

Säilytys

Ei erityisohjeita.

Ulkonäkö

Valkoinen, pyöreä, jakouurre.

Tuotteen lisätiedot


Selaa tätä tuoteryhmää: RYTMIHÄIRIÖLÄÄKKEET
© 2023 Lääketietokeskus