Reseptilääke

RIMAPEN 600 mg tabletti, kalvopäällysteinen 1 x 100 kpl

283,93
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi. Käytettävissä olevat toimitustavat: Nouto Järvenpään Lähiapteekilta, Matkahuolto Kotijakelu, Postipaketti, Ilmainen matkahuollon lähipaketti yli 50 € - tilauksiin., Noutolokero LIDL Järvenpää Terhola, Nouto K-Supermarket Pajalasta verkkoruokatilauksen yhteydessä., Kotiinkuljetus K-Supermarket Pajalasta ruokatilauksen yhteydessä, Noutolokero Pajalan K-Supermarket, Postin kotiinkuljetus, Lääketaksi kotiinkuljetus Järvenpään alueella, DB Schenker - noutopiste
Reseptilääke
Korvattava
Peruskorvaus 40 %

Vaikuttava aine

rifampisiini

Käyttötarkoitus

Tuberkuloosin hoito yhdessä muiden lääkkeiden kanssa.

Annostus

Tabletit niellään runsaan nesteen kera tunti ennen ruokailua tai pari tuntia sen jälkeen.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään runsaan nesteen kera.

Vaikutustapa

Rifampisiini tappaa tuberkuloosibasilleja estämällä niiden tarvitsemien valkuaisaineiden syntymistä.

Haittavaikutukset

Rifampisiini aiheuttaa osalle käyttäjistä pahoinvointia, ruokahaluttomuutta, ripulia tai muita vatsaoireita. Joskus ilmaantuu ihottumaa tai kuumeilua. Lääke voi värjätä syljen, kyynelnesteen ja virtsan punertavaksi, mikä on vaaratonta. Pehmeät piilolasit sen sijaan saattavat punertua pysyvästi. Rifampisiini ei sovi käytettäväksi samanaikaisesti monien muiden lääkeaineiden kanssa, joten muusta lääkityksestä on aina sovittava lääkärin kanssa.

Raskaus ja imetys

Rifampisiinin käyttöä etenkin raskauden alkupuolella vältetään. On kuitenkin tapauksia, joissa lääkettä on annettava odottavallekin äidille. Lääkettä kulkeutuu äidinmaitoon, minkä vuoksi yleensä suositellaan imettämisestä pidättäytymistä lääkityksen aikana.

Säilytys

Säilytä huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

Punaruskea, jakouurteellinen, kalvopäällysteinen kapselitabletti, pituus noin 19 mm, leveys noin 7,3 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Tuotteen lisätiedot


Selaa tätä tuoteryhmää: TUBERKULOOSILÄÄKKEET
© 2023 Lääketietokeskus