Lääke

LUNIXEN tabletti, kalvopäällysteinen 28 fol

Tuotetta on varastossa

21,09


Ei korvattava
Valvotko öisin? Heräätkö keskellä yötä tai aivan liian aikaisin?
Lunixen 500 mg (Valeriana officinal L., radix, rohtovirmajuuri) on kasvirohdosvalmiste, joka on tarkoitettu lievän hermostuneisuuden ja unihäiriöiden helpottamiseen. Se parantaa unen laatua ja vähentää yöheräämisiä.

Annostelu:

Lievän hermostuneisuuden helpottamiseen: 1 tabletti enintään 3 kertaa päivässä. Unihäiriöiden helpottamiseen: 1 tabletti 30–60 minuuttia ennen nukkumaanmenoa, tarvittaessa toinen annos aiemmin illalla. Suurin päivittäinen annos: 4 tablettia.
Pediatriset potilaat Valmistetta ei suositella alle 12-vuotiaille lapsille.
Niele tabletit kokonaisena veden kanssa. Älä pureskele tabletteja.
Rohtovirmajuuren rauhoittava vaikutus ilmenee vähitellen eikä se näin ollen sovellu akuuttien hermostuneisuus- ja unihäiriötapausten hoitoon. Parhaan hoitovaikutuksen saavuttamiseksi suositellaan jatkuvaa käyttöä 2–4 viikon ajan. Jos oireet jatkuvat tai pahenevat kahden viikon jatkuvan käytön jälkeen, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen.
Lue pakkausseloste ennen käyttöä.
Lisätiedot: www.sanapharma.fi

Käyttötarkoitus:

Kasvirohdosvalmiste lievän hermostuneisuuden ja unihäiriöiden helpottamiseen. Valmiste on tarkoitettu aikuisille ja yli 12-vuotiaille.

Yleiset haittavaikutukset:

Rohtovirmajuurivalmisteiden käyttö saattaa aiheuttaa ruoansulatuskanavan häiriöitä (esim. pahoinvointi, vatsakouristukset). Häiriöiden esiintyvyys ei ole tiedossa. Jos käytön yhteydessä ilmenee muita kuin yllä mainittuja oireita, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen.

Raskaus ja imetys:

Turvallisuutta raskauden ja imetyksen aikana ei ole osoitettu. Riittävien tutkimustietojen puuttuessa käyttöä raskauden ja imetyksen aikana ei suositella.

Huomioitavaa:

Valmisteen käyttöä ei suositella alle 12-vuotiaille lapsille, koska sen turvallisuutta ja tehokkuutta alle 12-vuotiailla ei ole testattu. Jos oireet pahenevat lääkevalmisteen käytön aikana, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen.
Valmiste saattaa heikentää ajokykyä ja koneiden käyttökykyä. Valmisteen vaikutuksen alaisena ei tulisi ajaa autoa tai käyttää koneita.

Tutustu huolella pakkausselosteeseen

Tuotteen lisätiedot

Pakkausseloste Linkki pakkausselosteeseen: pakkausseloste

Selaa tätä tuoteryhmää: Muut ravintolisät ja kasvirohdosvalmisteet
© 2024 Suomen Apteekkariliitto