Reseptilääke

IDACIO 40 mg injektioneste, liuos, esitäytetty kynä 6 x 0.8 ml

828,77
>> Tilaa uutiskirje - Saat 20% alennuksen (etu ei koske lääkkeitä)

Valitettavasti emme voi taata lämpöherkkien tuotteiden säilymistä kuljetuksen aikana, joten niiden tilaaminen on mahdollista vain noudettavaksi apteekista.

Reseptilääke

Vaikuttava aine

adalimumabi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään nivelreuman, lastenreuman, Crohnin taudin, haavaisen paksusuolitulehduksen, läiskäpsoriaasin, nivelpsoriaasin, hikirauhastulehduksen ja silmän suonikalvoston tulehduksen hoitoon. 

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kahden viikon välein.

Lääkkeen ottaminen

Lääke annostellaan ihonalaisena pistoksena. Potilas voi lääkärin harkinnan mukaan pistää lääkkeen itse, kun terveydenhuollon ammattilainen on ensin opastanut perusteellisesti oikean pistostekniikan.

Vaikutustapa

Tuumori- eli kasvainnekroositekijä-alfa -nimisen valkuaisaineen määrä on lisääntynyt erilaisissa tulehduksellisissa sairauksissa. Valkuaisaineesta käytetään lyhennettä TNFa. Adalimumabi sitoutuu kasvainnekroositekijä-alfaan estäen sen haitallisia vaikutuksia, jolloin tulehdusreaktiot rauhoittuvat.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, mahavaivat, ihottuma, luusto- ja lihaskivut, pistoskohdan reaktiot (kuten punoitus) sekä lisääntynyt hengitystieinfektioiden määrä.

Joskus voi esiintyä myös muita infektioita ja iho-oireita, kasvaimia, allergioita, tuntoaistihäiriöitä, migreeniä, silmäoireita, huimausta, mielialan vaihtelua, ahdistuneisuutta, unettomuutta, sydämen sykkeen kiihtymistä ja rintakipua, kohonnutta verenpainetta, mustelmia, kuumia aaltoja, lihaskouristuksia, turvotusta, verivirtsaisuutta, kuumetta, hengenahdistusta ja yskää. Mahdolliset huimaus ja näköhäiriöt voivat heikentää ajokykyä.

Jos ilmaantuu sitkeää yskää tai kuumetta, laihtumista, lämpöilyä, voimattomuutta, mustelmia, verenvuotoa tai kalpeutta, on otettava yhteys lääkäriin.

Eläviä mikrobeja sisältäviä rokotteita ei suositella otettavaksi hoidon aikana lisääntyneen infektioriskin takia.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Potilaiden, jotka voivat tulla raskaaksi on käytettävä luotettavaa ehkäisyä hoidon aikana ja vähintään viisi kuukautta sen jälkeen.

Lääkettä voidaan käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C – 8 °C).

Ei saa jäätyä.

Pidä esitäytetty ruisku tai esitäytetty kynä ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Yksittäinen esitäytetty ruisku tai esitäytetty kynä voidaan säilyttää huoneenlämmössä enintään 25 °C:ssa yhden 28 päivän jakson ajan. Esitäytetty ruisku tai esitäytetty kynä tulee suojata valolta, ja se on hävitettävä, jos sitä ei käytetä 28 päivän aikana.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön liuos.

Tuotteen lisätiedot


Selaa myös nämä tuoteryhmät: SUOLISTOTULEHDUSTEN LÄÄKKEET, PSORIAASIN LÄÄKKEET, REUMASAIRAUKSIEN LÄÄKKEET
© 2024 Lääketietokeskus