Reseptilääke

CANDECAM 16/10 mg tabletti 1 x 98 fol

28,55
>> Tilaa uutiskirje - Saat 20% alennuksen (etu ei koske lääkkeitä)
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi.
Reseptilääke
Lääke on korvattava
Alempi erityiskorvaus 65 % Peruskorvaus 40 %

Vaikuttava aine

kandesartaani, amlodipiini

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, tavallisesti 1 tabletti päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kanssa ja ne voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. 

Vaikutustapa

Kandesartaani on angiotensiini II ‑reseptorin salpaaja ja amlodipiini kuuluu kalsiumkanavan salpaajiin. Molemmat lääkkeet estävät verisuonten supistumista, jolloin niiden seinämät rentoutuvat ja verenpaine alenee.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on turvotus. Joskus voi esiintyä myös hengitystietulehduksia, huimausta, uneliaisuutta, päänsärkyä, sydämentykytystä, punoitusta, matalaa verenpainetta, näköhäiriöitä, hengenahdistusta, mahavaivoja, nilkkojen turvotusta, lihaskramppeja, voimattomuutta tai väsymystä. Mahdolliset huimaus, päänsärky, pahoinvointi ja väsymys voivat heikentää ajokykyä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana. Lääkkeen käyttöä ei suositella imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Candecam 8 mg/5 mg tabletit: pyöreä, kaksoiskupera, kaksikerroksinen tabletti. Tabletin toinen puoli on vaaleankeltainen, ja siinä voi olla vaaleampia täpliä ja siihen on kaiverrettu merkintä 8-5. Toinen puoli on valkoinen tai luonnonvalkoinen. Tabletin halkaisija on 8 mm ja paksuus 3,7–4,7 mm.

Candecam 16 mg/5 mg tabletit: pyöreä, hieman kaksoiskupera kaksikerroksinen tabletti. Tabletin toinen puoli on vaalean vaaleanpunainen ja siinä voi olla vaaleampia ja tummempia täpliä ja siihen on kaiverrettu merkintä 16-5. Toinen puoli on valkoinen tai luonnonvalkoinen. Tabletin halkaisija on 9 mm ja paksuus 4,0–5,0 mm.

Candecam 16 mg/10 mg tabletit: pyöreä, kaksoiskupera, kaksikerroksinen tabletti. Tabletin toinen puoli on haalean vaaleanpunainen ja siinä voi olla vaaleampia ja tummempia täpliä ja siihen on kaiverrettu merkintä 16-10. Toinen puoli on valkoinen tai luonnonvalkoinen. Tabletin halkaisija on 8 mm ja paksuus 3,7–4,7 mm.

Tuotteen lisätiedot


Selaa tätä tuoteryhmää: SYDÄN- JA VERENPAINELÄÄKKEIDEN YHDISTELMÄT
© 2024 Lääketietokeskus