Reseptilääke

AMOXIN 100 mg/ml jauhe oraalisuspensiota varten 1 x 40 ml

Tuotetta on varastossa

10,15
>> Tilaa uutiskirje - Saat 20% alennuksen (etu ei koske lääkkeitä)
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi.
Reseptilääke
Lääke on korvattava
Peruskorvaus 40 %

Vaikuttava aine

amoksisilliini

Käyttötarkoitus

Bakteerien aiheuttamat tulehdukset, jotka sijaitsevat tavallisimmin nielussa, keuhkoputkissa, poskionteloissa, välikorvassa, virtsateissä tai muualla elimistössä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkeannos tulisi ottaa tasaisin aikavälein. Lääkettä käytetään myös imeväisillä ja pienillä lapsilla.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään runsaan nesteen kera. Oraalisuspensio annostellaan millilitroina mittaruiskun avulla. Lääkkeen voi ottaa aterian yhteydessä tai tyhjään mahaan.

Lääkettä ei pidä käyttää, jos on yliherkkä penisilliinille. Lääke saattaa aiheuttaa allergiaoireita myös henkilöille, jotka ovat yliherkkiä kefalosporiineille.

Vaikutustapa

Amoksisilliini on penisilliineihin kuuluva antibiootti, joka tappaa bakteereita. Se tehoaa parhaiten, kun sitä on elimistössä tarpeeksi pitkään ja riittävän suurina pitoisuuksina. Tämän vuoksi on tärkeää ottaa koko kuuri loppuun ja noudattaa muutoinkin annostusohjetta.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa joillekin käyttäjille pahoinvointia, löysiä ulosteita, ripulia tai muita ruoansulatuskanavan oireita. Nämä haitat ovat yleensä lieviä eikä lääkitystä tarvitse lopettaa. Ne häviävät usein hoidon aikana tai pian hoidon päättymisen jälkeen. Vatsa- ja suolistohaittoja voidaan vähentää ottamalla lääke aterian yhteydessä.Myös ihottumat ovat mahdollisia. Muut haittavaikutukset ovat suhteellisen harvinaisia.

Raskaus ja imetys

Lääkettä voi ottaa raskauden aikana. Lääkäri arvioi lääkkeen käytön imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Tabletit säilytetään alle 25 °C alkuperäispakkauksessa. Käyttövalmis oraalisuspensio säilytetään jääkaapissa (2-8 °C), jossa se säilyy 2 viikkoa.

Ulkonäkö

Tabletti: Valkoinen, pitkänomainen tabletti, jossa on jakoura molemmin puolin.

Jauhe oraalisuspensiota varten: Valkoinen tai kellertävä jauhe. Käyttövalmis oraalisuspensio on valkoinen tai kellertävä.

Tuotteen lisätiedot


Selaa tätä tuoteryhmää: PENISILLIINIT
© 2024 Lääketietokeskus